Tag: bilateral links

19th March 2018 Skopje, North Macedonia

Британија ја извлече Македонија од заложништвото на Брисел и ја пресели во Њујорк

Foto: Gjorgji Lichovski

Горан Михајловски е еден од неколкумина новинари кои одблиску ги покривале настаните во раните 1990-ти кога Британија и Македонија воспоставувале дипломатски односи. По повод 25 години билатерални односи Британија – Македонија го прашавме Горан да се потсети на тие денови. Амб Гарет: Какво ти е сеќавањето за воспоставувањето на билатералните односи меѓу Британија и Македонија? […]

Read more on Британија ја извлече Македонија од заложништвото на Брисел и ја пресели во Њујорк | Reply

19th March 2018 Skopje, North Macedonia

Mbretëria e Bashkuar e zhvendosi Maqedoninë nga Brukseli në Nju Jork

Foto: Gjorgji Lichovski

Britania dhe Maqedonia kanë marrëdhënie diplomatike nga viti 1993. Me rastin e 25 vjetorit e pyetëm Goran Mihajlovskin për kujtimet e tij mbi fillimin e miqësisë britaniko-maqedonase. Ambasadori Garet: Ç’kujtime keni për vendosjen e marrëdhënieve dypalëshe mes Britanisë dhe Maqedonisë? Mihajlovski: Në dhjetor të vitit 1993 isha gazetar në rubrikën politike të gazetës “Veçer”. Por […]

Read more on Mbretëria e Bashkuar e zhvendosi Maqedoninë nga Brukseli në Nju Jork | Reply

22nd February 2017 Skopje, North Macedonia

Sër Allan Dankan

Ministër Për Evropë dhe Amerikë

Në prag të vizitës në Maqedoni

Nga momenti që Mbretëria e Bashkuar votoi të largohet nga Bashkimin Evropian, njerëzit që i kam takuar jashtë shtetit shpesh më kanë pyetur të njëjtën pyetje: Çfarë do të thotë kjo për vendin tim? Përgjigjja ime është gjithmonë e njëjta, Mbretëria e Bashkuar largohet nga Bashkimi Europian por nuk e lëshon Europën. Në vizitën time […]

Read more on Në prag të vizitës në Maqedoni | Reply

22nd February 2017 Skopje, North Macedonia

Sir Alan Duncan MP

Minister for Europe and the Americas

Ahead of my visit to Macedonia

Since the UK voted to leave the European Union, I am often asked the same question by the people I meet overseas: What does this mean for my country? Every time my answer is the same, the UK will be leaving the European Union, but we are not leaving Europe. On my first visit to […]

Read more on Ahead of my visit to Macedonia | Reply (4)