Tag: 25 years

19th March 2018 Skopje, North Macedonia

Британија ја извлече Македонија од заложништвото на Брисел и ја пресели во Њујорк

Foto: Gjorgji Lichovski

Горан Михајловски е еден од неколкумина новинари кои одблиску ги покривале настаните во раните 1990-ти кога Британија и Македонија воспоставувале дипломатски односи. По повод 25 години билатерални односи Британија – Македонија го прашавме Горан да се потсети на тие денови. Амб Гарет: Какво ти е сеќавањето за воспоставувањето на билатералните односи меѓу Британија и Македонија? […]

Read more on Британија ја извлече Македонија од заложништвото на Брисел и ја пресели во Њујорк | Reply